Profilmetal.dk, 3byggetilbud.dk
Ståltag
Stål er 100% genanvendeligt
Ingen dokumenterede sundhedsfarer
Kun minimal vedligeholdelse
Ståltagplader eller blot Ståltag er et produkt der vinder frem over det hele. Blandt fordelene kan nævnes den lange garanti som leverandørerne giver. Ståltag findes i flere varianter. Den mest udbredte består af prælakeret stål, der inden lakeringen har gennemgået en proces der bl.a. omfatter varmegalvanisering, der sikrer pladen mod rust og gennemtæring. Enkelte stålplader fås desuden med en stenbelægning kaldet stengranulat.
Leverandører af ståltag med stengranulat
De eneste leverandører af stålplader med stengranulat vi kender til på nuværende tidspunkt er Decra / AeroDek (Icopal) og Metrotile. Decra pladerne er tegl-lignende tag i stål. Decra pladen er 1-stens plader med 30 års produktgaranti. Decra pladen fås hos de fleste håndværkere og byggemarkeder. Decra Classic er en stålplade med stenbeklædning, mens Decra Elegance er en glat plade. Decra findes også i en variant der hedder Stratos, der adskiller sig lidt fra de andre to typer. Læs mere om Decra her. Nogen vil måske være bange for, at mos og alger sætter sig fast i den ru overflade med stengranulat, men TagInfo.dk har ikke det endelige svar på dette spørgsmål, vi har dog observeret et par af de tage i det danske landskab, som var helt grønne. Skal man over i en ståltagplade med glat overflade kan den fås hos alle leverandører af ståltag.
Leverandører af ståltag uden stengranulat
Langt de fleste ståltagplader sælges gennem landets byggemarkeder, men få steder er det muligt at spare penge og bestille direkte hos producenten. Et af de steder er Profilmetal, som både har butik og webshop. Er du ikke så meget til nethandel, så kan du selvfølgelig også få et tilbud. Bestil tilbud på ståltag her!. Profilmetal har butik i Slagelse men tilbyde afhentning både i Slagelse på Vestsjælland og Ans ved Silkeborg. Skal det være ståltrapezplader eller teglstens profiler? Uanset hvilke stålplader du er interesseret i, så er der et bredt marked af muligheder. Profilmetal er en af de mest kendte leverandører. Profilmetal producerer bl.a. et tegl-lignende profil, som fås i længder op til 6 meter og med op til 40 års garanti. Med en lang plade, undgår man alle de samlinger som andre korte tegl-profiler giver.
Er ståltag et nyt fænomen?
Nogen tror at ståltag er et nyt fænomen, men faktisk har prælakeret stål været anvendt i Skandinavien i generationer. Se bare mange af landets ældre bygninger og slotte, som har en form for metalplader på taget. Rigtig mange ældre landbrugsbygninger er beklædt med den specielle ståltagplade der går under navnet pandeplade. Ståltag er i den grad et materiale der for længst har vist sit værd som et kvalitets produkt i det barske nordiske klima, som trods skepsis hos nogle vinder frem hos andre.
Ståltag er et oplagt valg når der skal monteres nyt tag, på enten laden, huset, skuret eller sommerhuset, det er en let og billig løsning at vælge. Det findes i mange farver og profiler, så der er noget at vælge imellem.
Få et tilbud på Ståltag, direkte fra fabrikken
Indtast dine oplysninger her, så får du et tilbud tilsendt på nyt ståltag.
En fordel ved ståltag er at de nogle gange kan fås på tilskårede længder, kaldet fixmål eller bestil på mål og samtidig leveres i et hav af farver og belægninger, som matcher enhver smag. Som man ser på billedet, så er det nemt at lægge plader i lange længder, og med en dækbredde på omkring 1 meter, kan man hurtigt få monteret et tag.
Larmer ståltag?
Blandt de største skrøner inden for ståltag er at ståltag larmer. Nej, ståltag larmer ikke. Det er en skrøne, der stammer fra den gang, hvor man satte stålplader fast med søm. De gamle stålplader, der typisk lå på uisolerede tage. I dag vil der intet problem være på et normalt isoleret hus. Da stålplader i dag monteres med skruer der forsynet med en tætningsskive. Ud over at skiven sætter sig fast i pladens overflade, så vil den også sikre at bevægelser i pladerne går over i skruerne. Derved fjernes støj generne.
Du oplever derfor ingen problemer med støj på en normalt isoleret bygning. Der kan dog være situationer hvor stålpladen under varmepåvirkning udvider sig, hvilket kan føre til knald, når pladen slår sig. Du vil som altid kunne høre at det regner, lige som det er muligt på mange andre typer af tag. Så det er ikke lydløst i den forstand! Men der er ikke tale om, at det trommer på taget. Tagvinduer larmer mere end stålplader gør.
Vi har selv besøgt et hus med ståltag mens det styrtede ned med regn, det gav overhovedet ikke anledning til støj gener, hverken udenfor eller indenfor. Man kunne selvfølgelig høre at det regnede, som på mange andre tage, men det eneste der gav rigtig lyd, var tagvinduerne.
En traditionel ståltagplade består af en stålkærne på 0,5 mm. Det lyder måske ikke af så meget, men dertil kommer en galvanisering og en behandling på begge pladens sider. Under pladen vil der være et hulrum bestående af luft som isolerer. Her under igen har vi så et undertag, så kommer isoleringen og så endelig vægbeklædning på lofterne. Altså en masse lag, det giver ikke anledning til nogen støj problemer.
Her kan vi så bringe et kort uddrag af en artikel fra den nu nedlagte boligside, Boligtorvet.dk: “Ståltagplader larmer 30 dB ved skybrud. Støj niveauet er målt med 50 mm isolering på loftet hvilket ikke er ret meget. Til sammenligning støjer det ca. 40 dB på et normalt kontor og en støvsuger larmer omkring 80 dB. Kilde: Boligtorvet.dk” Der er altså ikke noget at være bange for. Hvis det direkte hagler ned med store hagl, så vil det selvfølgelig larme lidt mere end regn, men slet ikke på et problematisk niveau.
Isolering af ståltag?
Du kan ikke isolere direkte op imod en stålplade. Stålpladen kan danne kondens på bagsiden og isoleringen vil derfor fungere som en svamp. Ikke hensigtsmæssigt! Monter et diffusions-åbent undertag under ståltaget, det giver mulighed for at isolere helt op til undertaget. Derved kan du isolere ståltaget.
En anden måde er at få stålpladerne med isolering, det kaldes Sandwichpaneler. Sandwichpanelerne er ikke så udbredt i Danmark endnu, men de er på vej ind over grænsen. OBS. Sandwichplader monteres på stålåse i haller og kan leveres med både mineraluld og polyurethanskum isolering (også kaldet PU-skum). Det er derfor ikke noget man vil anvende til normalt husbyggeri.
Ståltagplader til Sommerhus?
Ståltagplader er en billig og nem løsning til sommerhuse og vinder indpas i mange sommerhus området rundt omkring i landet. Da sommerhuse typisk ligger nært vand, vil det dog anbefales at vælge stålplader med lang garanti, for at sikre en stærk og holdbar overflade over for salt og havgus påvirkning.
Hvad koster et Ståltag?
Nedenstående er blot nogle få priseksempler på forskellige ståltagplader. Priserne er for det meste opgivet pr. centimeter, fordi du får dem leveret på ønsket længde fra Profilmetal.dk.
Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.
Det har aldrig været nemmere at få svar på det spørgsmål. Ståltag priser, ja hvad kan det egentlig lande på. Man kan dele prisen på ståltag op i to kategorier: Standardplader og Fixmålplader. Med standard plader forstås de flader der findes i fast længde på webshops og i byggemarkedet. Fixmålplader er de plader hvor du bestiller dem, klippet på det mål du skal bruge.
Er der tale om mindre ordre under 30 m2, så vil det oftest være billigere at få pladerne på standard mål og selv skære dem til. Har du derimod et projekt over 100 kvadratmeter, så vil du også kunne få et godt tilbud på plader skåret på mål. Der kan være forskel på pladetykkelser, garantier og farver. Så man skal endelig ikke sammenligne pærer og bananer her. Men standard plader er vejen til billige stålplader.
Hvis du har hænderne skruet rigtigt på, så kan du kaste dig ud i et gør det selv projekt. Det er faktisk ikke så svært som det lyder. Søger du nogle hurtige priser på ståltagplader, så kan de bl.a. findes her: Profilmetal.dk
Ståltag fås med en lang række belægninger
Når man undersøger markedet for muligheder med ståltag, vil man hurtigt finde ud af at der findes en masse forskellige typer og belægninger. Her har vi lavet en lille samling med de mest udbredte. Det er muligt der findes flere benævnelser end de listede typer. Nævnte produkter er registrerede varemærker eller varemærker tilhørende deres respektive firmaer.
Polyester: (Kaldes også “Hard Coat 25”)
Polyester er en god gammel type belægning. Det er en belægning der findes hos langt de fleste leverandører under navnet polyester eller forkortet poly. Men hos Plannja kalder de den Hard Coat 25. De 25 er udtryk for belægningens tykkelse nemlig 25 µm, hvilket er en standard for Polyester belægningen. Pladens overflade er helt glat, hvilket afviser snavs, mos og alger. Garantien for en plade med polyester belægning svinger mellem 10 og 20 år. Polyester findes både i en glat og i en mat overflade som har en lidt højere garanti på 30 år og en belægning på 30 µm.
Topcoat: (Kaldes også “Hard Coat 50”, og “Procoat“)
Topcoat er en videreudvikling af Polyester overfladen, der i mange år har vist sin vejrbestandighed. Belægningen på en Topcoat plade er dobbelt så tyk som på en polyester plade. Dermed har den en overflade på 50 µm. Topcoat er et alternativ til Plastisol. Overfladen er 100% miljøvenlig og uden PVC. Pladerne findes med en garanti på mellem 20 og 40 år.
GreenCoat®:
GreenCoat er en god og holdbar belægning til tag og facade. Overfladen er fremstillet ved hjælp af biobaseret teknologi og derfor miljøvenlig. Overfladen er afhængigt af model på 36-50 µm, hvilket gør den til et alternativ til Topcoat/Procoat/Hard coat. Da overfladen er mere miljøvenlig end andre overflader, forventes det at blive en af fremtidens populære overflader til ståltag. Det skyldes ikke mindst at en stor del af den fossile olie en traditionel overflade består af, er erstattet med svensk rapsolie.
Plastisol:
Plastisol belægningen findes ikke ret mange steder mere, den består af en gang plastik der er påsat stålpladerne. Plastisol hittede før Topcoat kom på markedet. Fordelen ved Plastisol er at belægningen er meget ridsefast, der skal meget til at skade pladen, bagsiden er belægningens tykkelse på 200 µm. Der på trods af den tykke belægning kun har en garanti på mellem 10 og 20 år.
Vi er desuden blevet opmærksom på at Plastisol kan indeholde PVC (Polyvinylchlorid). Som affald er PVC miljøfarligt! Når PVC brænder vil det afgive CO2, H2O og klorgas. Kloren vil i forbindelse med fugt (øjne og lunger) danne saltsyre, hvilket var en effekt man brugte under 1. verdenskrigs gasangreb. Soldaterne blev blinde og hostede deres lunger op. Hvis der udbryder ildebrand i huse, færger, biler og lignende med PVC-interiør, vil ofre, brandfolk og naboer udsættes for lignende.
Derudover vil afbrænding af PVC kunne føre til forurening af atmosfæren, desuden kan der ved afbrænding dannes dioxiner. På grund af disse restprodukter forsøges brugen af PVC begrænset i Danmark. Vi har bemærket at flere forhandlere udfaser denne belægning til fordel for de andre og mere miljøvenlige overflader.
Colorcoat HPS200 Ultra®:
HPS200 er en 200 µm overflade, i en stærk korrosionsbestandig kvalitet. Denne overflade er derfor velegnet til landbrug og industribyggeri samt kystnære områder. HPS200 leveres med Confidex® Garanti, som er den mest omfattende garanti for plastbelagte stålplader i Europa. HPS200 er en overflade med lang levetid, høj farvestabilitet og glansbestandighed. Varemærket tilhører Tata Steel og forhandles i Danmark via Areco Profiles samt Profilmetal A/S. Fås i en bred vifte af farver lige fra lysegrå til sort, blå og gul.
Stålpladens opbygning:
Fælles for alle belægninger er at øverst finder man overfladebelægningen, under denne ligger der en Primer (Primeren øger korrosions beskyttelsen), under denne en Passivering (for at give den efterfølgende lakering en god vedhæftning) under denne passivering ligger selve galvaniseringen oven på stålpladen. På bagsiden af stålpladen ligger der endnu en galvanisering, en passivering, en primer og bagside maling. Bagsiden er typisk lysegrå eller mørkegrå men mat, så der ingen tvivl er om hvilken side der er forsiden.
Tag et kig på overstående billede og tag dig så i agt. Dels så er taget monteret forkert, for hvor er klemlisterne, der bør ligge mellem undertag og lægter? Og som du måske kan se nede i højre hjørne, nederst, så har teglene en unaturlig forkant, der er skåret lige af. Det ser helt forkert ud og er ikke særligt kønt. Det kan heldigvis gøres meget pænere, man skal jo huske på at et tag er noget man skal kigge på i rigtig mange år. Så hvorfor ikke lave det pænt?
Det du skal sikre dig, er følgende. Dine tegl plader skal være klippet med facon klip. Kort fortalt betyder facon klip at teglene er klippet ud i facon, så de ligner naturlige tegl. Hos nogen virksomheder er det standard, herunder Lindab og Profilmetal, mens teglpladen hos andre findes i to versioner, en med facon klip, og en uden facon klip. Det eksklusive facon klip koster nogle gange lidt mere end overstående eksempel, men det er pengene værd.
Algerens på stålplader
Som udgangspunkt så er stålplader glatte og derved kan alger og andet skidt få svært ved at sidde fast. Der findes dog typer af ståltag, der enten har en ru overflade, eller direkte er beklædt med en stenbelægning (stengranulat). I de tilfælde kan der specielt ved løvfald m.v. opstå grønne områder på taget. Området behandles med et algemiddel velegnet til stålplader, følg vejledningen på emballagen. Har du behov for at anvende højtryksrenser, så undgå at spule direkte mod samlinger eller overlæg.
Kan man gå på ståltagplader?
Ja det kan du godt, hvis du tænker dig om. Håndværkere vil ofte gå på pladerne når de monteres, så hvis man husker et par ting, så er der ingen problemer. 1. Gå aldrig med træsko på dit ståltag, et par bløde gummisko er velegnet. 2. Hvis du nøjes med at træde i bølgedalene (Der ligger tættest på lægterne), undgår du trykmærker. 3. Træd kun der hvor lægterne ligger, for at få maksimal understøttelse. Hvis der er høj rejsning på taget, så vil stigetrin være en fordel. Stigetrin vil desuden være en fornuftig ting, hvis du har en skorsten, eller du har behov for at kunne gå på taget.
Skorstensinddækning til ståltag:
Nu vi snakker skorsten, så kan sådan en nemt inddækkes på et ståltag. Det du skal bruge, er en Rørmanchette eller en Flex Inddækning. Flex Inddækning fås i to versioner. Flex Inddækning 11-32 grader og Flex Inddækning 33-45 grader.
Det bedste ståltag?
Det er et rigtigt godt spørgsmål, når man taler om hvad der er bedst, så må det være det produkt hvor du får den længste garanti, den bedste holdbarhed og den bedste pris. Behovet for holdbarhed og garanti kan variere i forhold til hvad der skal beklædes, Er der tale om et gammelt skur, så behøver det måske ikke få plader med lang garanti.
Mens lang garanti vil være at foretrække hvis det er parcelhuset der skal have nyt tag. De ståltage der har den længste garanti er den traditionelle stålplade med op til 40 års garanti. Den mest kendte stålplade er Decra pladen, der fås med 30 års garanti. Mange af Decra pladerne er belagt med stengranulat, om man syntes det er en god idé eller man hellere vil have en glat plade, er igen et smags spørgsmål. Svaret på spørgsmålet må derfor være, det tag der dækker dit behov, er det bedste. Se en oversigt over leverandører nederst på denne side.
Læs lidt omkring fordele og ulemper ved ståltag her.
Billigste ståltagplader?
Der er ingen tvivl om at du finder de billigste ståltagplader direkte hos producenten. Der sparer du mellemhandlerens fortjeneste og taler direkte med fabrikken. Du kan se hvem der sælger direkte på vores liste over leverandører, nederst på denne side. Der er ingen tvivl om at det vil være billigere at få ståltagplader i en større mængde, end i en lille mængde. Prisen på stålplader kan derfor afhænge af ordrens størrelse.
De billigste stålplader er som udgangspunkt lagerplader klar til afhentning. Dernæst restpaller i form af 1. sortering eller 2. sortering. Der kan også være aktuelle kampagner til f.eks. Black Friday eller Dyrskue.
Køb direkte fra fabrikken
Som noget unikt inden for stålplader, så kan man et par steder handle direkte med producenten. Se oversigten over leverandører, nederst på denne side. Fordelen ved at handle direkte fra fabrikken er helt klart prisen. Du springer et forhandlerled over og sparer derved forhandlerens fortjeneste. Derved kan der hurtigt blive råd til et par ekstra flødekager fra bageren. Som en ekstra bonus, vil fabrikken ofte kunne levere stålpladerne i den længde du ønsker, lave inddækninger på individuelt tilpassede buk og sikre en hurtig leveringstid, da man har direkte føling med produktionen.
Ståltag og ovenlysvinduer (Velux)?
På trods af at mange stålplader leveres i fuld længde, så er tagvinduer ikke noget problem. Hvis vinduet ligger mellem to plader, skærer man bare ud i de to plader, uden om vinduet. Ligger vinduet derimod midt i en plade, så bestiller du den plade 1 tegl længere, end de andre. På den måde kan du så dele pladen, skære ud til vinduet og overlappe samlingen, med et tegl. (Dette eksempel beskriver tagstensplader, er der tale om en bølgeplade eller trapezplade, så er fremgangsmåden den samme, dog mere simpel.
Lindab har i øvrigt lavet en ganske glimrende vejledning med billede. Se side 27, nederst til højre. Du finder Lindab’s Monterings-vejledning her. Husk at alle tage er forskellige, så du må endelig ikke lægte op efter en Lindab monterings-vejledning, hvis du har bestilt et Decra tag, eller omvendt. Målene er ikke de samme. Men principperne er de samme.
Du kan da lige få et lille hurtigt tip til montering af rund rygning, du fremstiller simpelthen en skruetvinge i træ, ud fra den første rygning du lægger, den bruger du så til at montere de efterfølgende rygninger med, så de får samme facon hele vejen over rygningen. Alternativt kan de nemt komme til at sidde lidt forskelligt, hvis man buer dem mere end de er som standard.
Ståltag er et let tag, med en meget lav vægt
Et ståltag vejer ca. 4,5 kg. pr. kvadratmeter og fås med mellem 5 og 40 års garanti. Hvis du vil vide lidt mere om ståltag, kan du læse lidt om Ståltrapezplader og anvendelse her.
Tilpasning af stålpladen (Skære ståltag)?
Man kan tilpasse en stålplade med almindeligt håndværktøj: Nippelmaskine, Pladesaks, Stiksav med klinge til metal, eller en Rundsav. Bemærk! Rundsav klingen må max køre med 2400 omdrejninger pr. min (langsomt kørende)! Til formålet anvendes en specialklinge (Speedycut) Kilde: Lindab. Det skal være en klinge på max 1 mm, specielt beregnet til tyndstål. Man må ALDRIG bruge en vinkelsliber eller en rundsav med skæreskive. Problemet med vinkelsliber og skæreskive er at de ædelægger pladens galvanisering og belægning.
Husk ALTID at feje spåner bort, da de kan give overfladerust på pladerne. Vælger du alligevel at se stort på pladernes garanti og benytte en vinkelsliber, vær så opmærksom på at gnisterne fra vinkelsliberen ikke må komme i nærheden af stålpladerne, da det lige som spåner, vil skade pladen for evigt.
Montering af ståltag
Ståltag har været på markedet i rigtig mange år. De fleste husker nok de gamle landbrugs bygninger, der var beklædt med pandeplader, til de var helt rustrøde. Patina kalder man det, rustrød, betyder ikke nødvendigvis utæt, men når først pladen gennemtærer, så der er hul igennem, bør den skiftes. Holdbarheden er dog 30 år eller mere, så du kan trygt anvende stål også i dag.
De før nævnte pandeplader anvendes ofte på arkitekt tegnede boliger men også stadig til landbrugsbygninger. For parcelhusene ser man mere stålplader udformet, så de ligner traditionelle tagsten, da det ikke er rigtige tagsten, kaldes en sådan profil for Tagstensplader.
Har man et gammelt eternit tag, som man ønsker udskiftet, fås stålpladerne også med et profil der ligner dem. De er set under navne som Unik 1070, Sinus Variant eller Markant 1070, fra forskellige leverandører.
Ståltag er nemt at arbejde med
Ståltag er et nemt materiale at arbejde med, det er både for Gør-det-selv typen, der kan bruge en skruemaskine og for håndværkeren, der ikke laver andet, end at montere tag.
Ståltag kan monteres på eksisterende tag som f.eks. tagpap eller eternit plader. Ståltag kan også monteres som nyt tag, her anbefales det dog at anvende undertag, hvilket faktisk er gældende for langt de fleste tagtyper nu til dags.
Ståltagplader har en helt glat overflade, der gør dem meget lidt modtagelige over for mos og alger. Træerne vokser dog ikke ind i himmelen, for hænger et tag over ejendommen, så dele er taget, er i skygge, vil der med tiden opstå alger og måske mos på taget. Du får dog nemt en pæn tagflade igen, ved hjælp af f.eks. autoshampoo.
Ståltage giver ikke anledning til problemer
Tilbage i 2013, kunne man høre i radioavisen og læse på dr.dk at en beredskabsinspektør fra Silkeborg, udtaler sig kritisk omkring ståltage der er lagt oven på et gammelt tag. De såkaldte Tag-på-Tag løsninger, hvor man lægger et ståltag oven på et slidt eternit tag, som flere stålproducenter omtaler her under bl.a. den svenske ventilations- og stålpladeproducent Lindab. Dermed pustede beredskabsinspektøren igen til ilden om debatten, som ellers var gået ud.
Sagen er den at emnet var oppe og vende tilbage i 2010, hvor en brandmand fra Aalborg gav samme kritik. Den gang blev der nedsat en arbejdsgruppe der blandt andet bestod af repræsentanter fra Københavns Brandvæsen, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Beredskabsstyrelsen, Foreningen af Kommunale Beredskabs chefer FRI, Dansk Byggeri og Statens Byggeforskningsinstitut. Arbejdsgruppen nåede frem til den konklusion at frygten for ståltage er ubegrundet. Det blev beskrevet i en artikel fra Ingeniøren.
Her kan du læse et sammendrag af sagens forløb tilbage i 2010.
Man må derfor konkludere at dagens udtagelse, bygger mere på en personlig holdning fra beredskabsinspektøren, end den bygger på et konkret fagligt grundlag. Når man læser artiklen fra 2010. Hvordan en “privat” persons holdning så kan ende i nyhedsopdateringerne hos DR kan man så undre sig over. Hvis vi kigger tilbage i DR’s egne arkiver, så har de selv publiceret en modsigende artikel i februar 2010, under overskriften: Eksperter afviser brandfolks frygt for ståltage.
Hvad koster sådan et ståltag egentlig? Læs mere om priser på ståltag her.
Stål til tag og facade
Man tænker tit stålplader som noget der kan anvendes på skuret eller carporten, men faktisk så anvendes ståltagplader til både tag og facade, ikke kun i landbruget, men også i nye huse. Vi har bl.a. set både i Sverige og Australien at man har anvendt en høj profil til facaden og en lavere profil til taget. Vinduerne var lavet i tydeligt markerede kasser, noget man ofte ser på arkitekttegnede byggerier.
Hvad koster montering af ståltagplader?
Hvis du har mod på selv at montere ståltag på dit nye tag, ja så får du lige et link til priser på ståltagplader.
Nu er det ikke os alle der er født med håndværker evner, eller har lysten til at kravle rundt på taget. Så hvad koster det egentlig? Et af de firmaer der profilerer sig på at montere ståltag, kan du finde her: Få et tilbud på montage af nyt tag. Stålplade priser gør det attraktivt at vælge stål som tagbeklædning. Ikke mindst fordi monteringen er hurtig.
Skal du bruge en anden ståltags profil, så kan du få Tagstensplader i stål, der er hurtige og nemme at monterer, se bare hvor nemt det er på billedet. Fordelen er at de dækker en stor flade, hvilket gør at man hurtigt får klaret arbejdet.
Undertag til ståltag
Til et ståltag vil man normalt bruge et diffusionsåbent undertag. At undertaget er diffusionsåbent, gør at ventilation trænger igennem undertags dugen når dugen er tør, men lukker tæt når den bliver våd. Et undertag skal selvfølgelig holde lige så mange år som taget, så her er kvaliteten afgørende. Et godt bud på et kvalitets undertag er DAFA RooFoil 200, der er et 3-lags undertag fra DAFA. Du ved hvad man siger om dansk grundighed – det holder!
En lille bonus er at dette undertag fra DAFA leveres med 30 års funktions- og produktgaranti. Hvad betyder det i praksis? Jo, det betyder hvis dit undertag er monteret korrekt, jf. monteringsvejledningen og der opstår et problem, ja så kommer DAFA ud og kigger på undertaget, og lægger et nyt, hvis der er en fejl i undertaget. Det er jo en god garanti. Hvad koster sådan et undertag? Jamen du får lige et link til en forhandler af undertag her.
Alternativt Himalayan, der med sin høje dækbredde er nem og hurtig at arbejde med.
Skruer til ståltag
Trapezplader monteres med skruer. For montering i Træ, skal du bruge: Selvborende skrue (250 stk) det er en bundskrue, som fastgøres i bunden af profilet. Ønsker du derimod en skrue i toppen af profilet, så skal du bruge: Montageskruer 60 mm. (100 stk). Skal du skrue trapezpladerne fast i stål, så vælg: Borskruer til stål (250 stk). Den korte overlapskrue: Overlapskruer (250 stk), anvendes til fastgørelse i overlap samt ved montering af inddækninger.
Skrueforbrug: Beregn 8 skruer pr. kvadratmeter. For overlapskrurer, kan du nøjes med 3 stk. pr. kvadratmeter.
Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.
Det var så lidt info omkring ståltagplader, men hvad koster ståltagplader egentlig?
Producenter
Producenter: Sælges direkte fra fabrik
Profilmetal A/S – Tlf. 5663 0222 – Trustpilot Status
Producenter: Sælges kun gennem forhandlere:
Areco Profiles A/S (Tidl. Dansk Profilteknik A/S)
DS Stålprofil A/S
Plannja A/S
Lindab A/S
Metrotile A/S
Tata Steel (Lukket i Danmark)
Muncholm A/S (Højprofiler)
Forhandlere:
Future Rundbuehaller ApS
Samt div. handels- og byggemarkeder.
Inden for ståltag kan man faktisk handle direkte med fabrikken. Danske Profilmetal sælger f.eks. direkte fra fabrikken i Slagelse, her er der mulighed for både at afhente på fabrikken og få varerne leveret på din adresse. Profilmetal giver op til 40 års garanti på den bedste plade. Samtidig er Profilmetal den eneste leverandør i Danmark der sælger direkte fra fabrik både i butik og via webshop. Hvis du har Gør-Det-Selv evner kan du bestille dit Ståltag online og få det leveret til døren alternativt kontakte dem pr. telefon og få et godt tilbud.
Ståltag produceres bl.a. af: Svenske Lindab, Danske Profilmetal og Danske Icopal (Decra / AeroDek) og Svenske Areco Profiles.
Producenter i Danmark
Profilmetal A/S, Lindab A/S, DS Stålprofil A/S, Areco Profiles A/S og
Metrotile Scandinavien A/S.
Forhandlere i Danmark
Profilmetal A/S, HP Ståltag samt flere byggemarkeder.
Historie
DS Stålprofil på tyske hænder (17. marts 2022)
Familien bag DS Gruppen, her på siden kendt som DS Stålprofil, har valgt at sælge forretningen til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH.
DS Gruppe fortsætter, trods ejerskiftet, med samme navn og ledelse.
Den jyske DS Gruppe, blev stiftet tilbage i 1969 af Svend Møller Hansen.
Læs mere: www.ds-gruppen.dk
Areco styrker sin markedsandel i Danmark (15. juli 2021)
Den svenske virksomhed Areco Steel AB, har pr. 15 juli 2021 overtaget Profilmetal A/S. Profilmetal A/S leverer deres varer til en række byggemarkeder, trælaster og private, med udgangspunkt fra adressen i Slagelse.
I den udsendte pressemeddelelse, lyder det at Profilmetal A/S, skal integreres i forretningsområdet Areco Profiles, som er en del af Areco-koncernen og Profilmetal vil fortsat være en uafhængig afdeling med egen ledelse og personale.
Areco er en svensk privatejet virksomhed, grundlagt tilbage i 1944. Koncernen er opdelt i fem forretningsområder med 375 ansatte i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Polen og en omsætning på SEK 3 mia.
Lindab er blevet GreenCoat® Partner (16. marts 2021)
Vi kan i dag læse at Lindab er blevet GreenCoat® partner. GreenCoat® er en miljøvenlig overfladebehandling af stålplader. GreenCoat® er markedets mest miljøvenlige prælakerede stål. GreenCoat® er biobaseret og fremstillet på svensk rapsolie, farvebestandig og testet mod UV-stråling.
Lindab er dermed gået i en miljøvenlig retning.
Lindab tilbyder nu 40 års garanti (27. maj 2020)
Næsten alle andre leverandører af ståltagplader i Danmark tilbød ind til i går, stålplader med 40 års garanti. Dog ikke Lindab, de har længe holdt fast i 20 års garanti.
Men nu er de klar med et nyt produkt, en ny belægning, som tilbyder mellem 25 og 40 års garanti, afhængigt af anvendelse.
Laveste garanti finder man i kystområder og højeste garanti inde i landet.
Belægningen er på 200 µm, som man kender det fra den gamle Plastisol belægning.
Navnet Decra lægges nu i graven (1. februar 2020)
Hvis du søger et Decra tag, så glem alt om den søgning. For det findes ikke mere. Pr. 1 Januar 2020, har Decra, der tidligere var ejet af Icopal, nu BMI Icopal eller blot BMI Danmark, valgt at skifte navn på produktet.
Decra navnet udgår dermed og bliver erstattet af det nye navn AeroDek.
Vi kender ikke til årsagen til dette skifte, men produktegenskaberne og garantien er præcis den samme som før 1. januar.
Tata Steel forlader nu Danmark (10. december 2019)
Rygterne begyndte i slutningen af sidste år og nu er det officielt på hjemmesiden. Tata Steel har pakket kufferten og forladt Danmark. Hvem var Tata Steel?
Vi skal tilbage til 70’erne, hvor et firma ved navn Inter Profiles A/S holdt til i Ebeltoft, firmaet blev startet af Hans og Inge Kaarsberg. De beskæftigede sig med stålprofiler og frem til 1999 var man et selvstændigt firma.
Herefter blev man en del af Corus, der var blandt verdens største stålkoncerner. Frem til efteråret 2002, hvor man skiftede navn til Corus Byggesystemer A/S.
I 2011, skifter man så navn til TATA Steel Denmark Byggesystemer A/S og så er der igen fred i firmaet et par år, ind til 2014, hvor TATA Steel lukker produktionen i Ebeltoft, for at flytte det til et nyt anlæg i Sverige. Administrationen bliver flyttet til Aarhus.
Nu er det så helt slut! For i 2019 er kontoret i Danmark lukket.
Kilde: CVR.dk, Tata Steel
Dansk Profilteknik A/S bliver til Areco Profiles A/S (12. marts 2015)
Som vi skrev tilbage i juli 2014, så erhvervede svenske Areco en majoritetsaktiepost i Dansk Profilteknik A/S. Vi har netop erfaret at Dansk Profilteknik A/S pr. 1. marts 2015, altså for 12 dage siden, skiftede navn til Areco Profiles A/S. Derved har den nye majoritetsejer valgt at navngive firmaet som hovedselskabet Areco Steel AB.
Det fremgår af hjemmesiden at en ny hjemmeside er på vej, men at det stadig er de samme medarbejdere og det samme produktsortiment der kører videre.
Dansk Profilteknik A/S blev jf. CVR etableret i 1987.
Areco overtager en majoritetsaktiepost i Dansk Profilteknik A/S (9. juli 2014)
Den svenske virksomhed Areco Sweden AB, har pr. juli 2014 overtaget en majoritets aktiepost i Dansk Profilteknik A/S. Dansk Profilteknik A/S leverer deres varer til en række byggemarkeder, trælaster og forhandlere, herunder H.P. Ståltag, i Danmark, men er også aktiv på det det tyske og norske marked. En dansk virksomhed er således kommet på delvis svenske hænder, som følge af majoritets aktieposten, så ejer Areco Sweden AB den største del af firmaet.
Overtagelsen skal styrke Dansk Profilteknik A/S økonomisk, efter flere års negativt Nettoresultat, og ikke mindst give adgang til en række nye produkter, herunder højprofiler og tagrender. Ifølge den udsendte pressemeddelelse, vil der ikke blive ændret på medarbejderstaben.
Areco Sweden AB holder til i Malmö, lige ovre på den anden side af Øresund. Areco er en privat ejet virksomhed, med 8 datterselskaber, som i alt er repræsenteret i 25 lande. Med overtagelsen af majoritetsaktiepost i Dansk Profilteknik A/S er Areco nu også direkte repræsenteret i Danmark.