Tagrenovering

Indeholder reklame via affiliate links for:

3byggetilbud.dk og 10-4.dk

Skal du bruge en tømrer eller taglægger til en tagrenovering?

Et nyt tag starter altid med et Tilbud.

Den bedste måde at få et tilbud på, er ved at sende en forespørgsel på den ønskede løsning. Det er heldigvis ret nemt at gå til og kan gøres via 3byggetilbud.dk.

Er der hul i taget og har du ikke flere spande at stille under hullerne? Eller er taget bare slidt op, fordi det har aftjent sin værnepligt oven på dit hus? Det er dumt at betale for meget, så få et godt tilbud på en tagrenovering! Hvis du ringer til den lokale tømrer, så får du en pris, hvis du bestiller 3 uforpligtende tilbud online, så har du, uden det store arbejde, 3 tilbud du kan holde op imod hinanden. Nu kan du så vælge det bedste tilbud og sætte håndværkeren i gang med tagrenoveringen.

Håndværkeren er klar til at give dig et rigtig godt tilbud, han venter bare på din henvendelse!

Du kan indhente dine tilbud, via en tjeneste som f.eks. 3Byggetilbud.dk, de dækker hele landet og samarbejder med lokale håndværkere.

Fordelene ved at bestille tilbud online er:

* Nemt – Indhent dit tilbud online
* Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
* 100 % uforpligtende

Få uforpligtende tilbud på tagrenovering

Med et tilbud fra en håndværker, så ved du hvad projektet vil koste. Det er 100% uforpligtende at få et tilbud.

Håndværker

Ser dit tag gammelt og slidt ud?

Hvordan er tilstanden på dit tag? Hvis dit tag er af ældre dato, så synger det måske på sidste vers. Da det ikke er os alle sammen der er håndværker uddannet, så er et tagtjek, foretaget af en professionel fagmand, en rigtig god investering. Det lyder sikkert dyrt at få en fagmand til at kontrollere tagets tilstand, men det behøver det faktisk ikke at være. Du kan få en tagekspert ud og kigge på dit tag, ganske uforpligtende. Det eneste det kræver af dig er at du udfylder en kontaktformular, så bliver du kontaktet hurtigst mulig.
Kontakt en taglægger her

Håndværker foretager et tagtjek

Muligheder er der nok af, det glæder bare om at få det bedste tilbud! Når tilbuddet er modtaget, kan du måske finansiere taget via håndværkeren, eller via din bank eller finde et godt tilbud på anden finansiering. Det kan jo også være at du har vundet i lotto, så du slipper for finansieringen.

Når finansieringen og tilbuddet er på plads, så kan tagmonteringen starte, der er ofte lidt ventetid, før håndværkerne begynder, da en sådan operation er meget afhængig af vejret.

Måske siger håndværkerne at de forventer at starte i uge 43, men så bliver de forsinket på de 3 forrige sager, før dit tag. Nu hedder det måske først ultimo uge 43, medio uge 44 eller primo uge 45. Forvent aldrig at håndværkerene møder op mandag kl. 7, hvis de har sagt uge 43, det kan lige så godt være Onsdag eller Torsdag morgen. Man kan jo ikke starte hos en ny kunde, før man er færdig med den forrige opgave.

Vejret kan forsinke projektet

Vejret er ingen af os, desværre herre over og regn kan forsinke tagprojektet. Ikke fordi håndværkerne tager skade af lidt regn, men vil du ikke også selv ind i tørvejr? Nej det er mere den underliggende konstruktion, derfor gælder det om at få afdækket når regnen sætter ind. Man kan sagtens montere tag om vinteren, der er blot en risiko for sne på loftet. Det glæder derfor om at holde godt øje med loftet, hvis der falder sne under en tagmontering. Det skal samles sammen og bæres ud, før det smelter.

Tag-på-tag

Har du hørt om tag-på-tag løsningen? Her monteres det nye tag oven på det gamle (Eternit bølgeplader, Tagpap, Eternit skiffer) taget der monteres er for det meste et ståltag. Ståltag har den fordel at det er et let materiale, der er glat og holdbart. Glat så mos og alger skyldes væk af regnen og holdbart, så der ofte tilbydes op til 40 års garanti, noget mere end andre tagtyper. Kun muligt med stålplader og anbefales ikke på asbestholdige tagplader.

Hvad koster det at skifte tag?

Tagpriser findes her, men når du nu alligevel skal have nyt tag, så kunne nye tagrender være værd at overveje. Tagrender holder jo ikke evigt, så hvorfor ikke tage det med i beregningen, når du skal have tilbud på en tagrenovering? Så er det hele nyt og friskt. Tagrender er ikke så teknisk svært, som det lyder til. Læs mere om tagrender her.

Hus med blandemaskine foran

Hvilken tagtype passer dit dit hus?

Hus på landet

Afhængigt af husets alder vil det typisk være flere typer tag anvendt på det oprindelige hus. Mange huse er beklædt med Eternit tagplader, andre har Betontagsten, Teglsten eller Stråtag. I løbet af de senere år har en ny spiller bevæget sig ind på markedet, nemlig Ståltagplader, der oprindeligt via trapezplader eller pandeplader beklæder mange landbrugsbygninger. Den type ståltag man finder på almindelige huse i dag er typisk profileret i Tagstens-profil, man får derved et tag der ligner tegl, men vejer markant mindre.

Bungalowen

En bungalow er typisk kendetegnet ved lav taghældning og billige materialer. Det begrænser mulighederne for tagvalg, og mange af de bungalows man kører forbi er da også udstyret der efter, typisk med Eternit tagplader eller Ståltagplader. Den lette tagkonstruktion gør at man ofte må gå uden om tungere tagtyper.

Parcelhuse & Sommerhuse

Mange parcelhuse er opført i 1960-1970’erne og der findes over en million af dem, rundt omkring i Danmark, i den periode var Eternit tagplader et populært tag valg. Når det gamle tag er slidt op, kan man selvfølgelig vælge at lægge nye Fibercement plader, men mange vælger at erstatte Eternit profilet med Tagstensplader i stål. Det vil også typisk være her man anvender Tag-på-Tag løsningen.

Herskabs bolig

Typisk kendetegnet ved navne som patriciervilla eller liebhaver villa. I mange tilfælde er der anvendt sort glaseret tegl, da det symboler magt og penge. Typisk beliggende i Nordsjælland, men findes også mange andre steder i landet. Der er ingen regel uden undtagelse, du finder således også patriciervillaer med rødt tegltag. Tegltag er det eneste rigtige til denne type bolig.

Murermestervillaen

I næsten enhver by finder man en Murermestervilla, den er kendetegnet ved tegltag og bygget i mursten. Huset har traditionelt set haft tegltag og er bygget til at bære tegltag, det vil derfor være en skam at ændre på det. En Muremestervilla er typisk enkel og stilfuld med sine røde tegl. Men tegl holder ikke evigt, en dag skal de skiftes ud med nye tegl og hvad vil det mon løbe op i? Bedrebyg.dk stiller spørgsmålet, hvad koster et tag?

Typehuse

De begyndte at komme tilbage i 1960’erne og 1970’erne og findes stadig. Mange nye huse der bygges i dag er opført af typehusfirmaer, som ud fra dine ønsker bygger et hus til dit behov, ud fra nogle byggeklodser. Typisk vil et typehus være udstyret med BetontagstenTeglsten eller Eternit tagplader.

Bestil et uforpligtende tilbud fra håndværkeren allerede nu!

Vælg det rigtige tag til huset

Der er mange overvejelser når et nyt tag skal vælges. Bliv klogere på forskellige tagtyper i denne artikel.

Men kan man på nogen måde kombinere de to ting? Nej det er nok svært. Vælg det rigtige tag er en beslutning med mange begrænsninger, for drømmer du om sortglaseret tegl, så er er et parcelhus med eternittag fra 70’erne måske ikke lige sagen, 1. det passer ikke til huset, 2. tagkonstruktionen kan måske ikke bære et tungt tag.

Mange har en tendens til at vælge et tag magen til det de havde i forvejen. Hvorfor? Det er nemt at skifte til noget tilsvarende og ændrer ikke på husets udtryk, men det er ikke altid den bedste løsning. I disse energikrise tider, er det værd at overveje alternativer. Vi skal fokusere på genanvendelse her er et materiale som stål, f.eks. lige til at smelte om til nye produkter. Solceller er også oppe i tiden, du kan f.eks. få solceller integreret i både betontagsten og klik-fals tage, alternativt er der et egentligt glastag som Tesla tilbyder.

Taginfo.dk anbefaler at du/i får et tilbud fra 3byggetilbud.dk

Mand der tænker

Vælg det rigtige tag – Der er fordele og ulemper

Taget slår sprækker, en plade eller et tegl mangler hist og her, regn og sne finder ind under taget, vandskade er på vej. Kort sagt, det er tid til nyt tag! Der er så mange ting man kan vælge imellem når man kigger på nyt tag, på nedenstående liste vil vi gennemgå de forskellige tagtyper. Holdbarheden spænder lige fra 5-100 år, så der er stor forskel på de forskellige tagtyper. Til slut vil vi lave en hurtig opsummering med de vigtigste punkter, på de forskellige tagtyper, så du er godt rustet til det rette valg.

Naturskifer

Garanti: 40 år.
Forventet levetid: 80-100 år
Vægt pr. m2: 50 kg. (Tungt tag)
Min. Taghældning: 25 grader.
Pris: Meget dyrt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Meget lang holdbarhed
Ulemper: Dyrt materiale

Zinktag

Garanti: 15 år
Forventet levetid: 50-100 år
Vægt pr. m2: 30 kg. (Let tag)
Min. Taghældning: 3 grader.
Pris: Dyrt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Lang holdbarhed
Ulemper: Dyrt materiale

Kobbertag

Garanti: 15 år
Forventet levetid: 50-100 år
Vægt pr. m2: 30 kg. (Let tag)
Min. Taghældning: 3 grader.
Pris: Dyrt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Meget lang holdbarhed, testet gennem flere hundrede år.
Ulemper: Dyrt materiale

Sedumtag (Græstag)

Garanti: ? år
Forventet levetid: 50-100 år
Vægt pr. m2: 130 kg. (Tungt tag)
Max. Taghældning: 14 grader.
Pris: Rimeligt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Lang holdbarhed
Ulemper: Vejer en del.

Betontagsten

Garanti: 30 år.
Forventet levetid: 50-70 år.
Vægt pr. m2: kg. (Tungt tag)
Min. Taghældning: 20 grader.
Pris: Dyrt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Billigere end Tegl, Mange farvenuancer, Kræver ikke meget vedligeholdelse.
Ulemper: Dyrt at montere

Teglsten

Garanti: 15-30 år.
Forventet levetid: 50-70 år.
Vægt pr. m2: kg. (Tungt tag)
Min. Taghældning: 20-25 grader.
Pris: Dyrt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Høj kvalitet, Lang holdbarhed
Ulemper: Dyrt at montere, Skal vedligeholdes.

Stål­plader

Garanti: 10-40 år. (Kobber/Zink: 15 år)
Forventet levetid: 40-50 år.
Vægt pr. m2: 4,5 kg. (Let tag)
Min. Taghældning: 5-12 grader.
Pris: Billigt, ca. 32.500 kr. for 120 m2.
Fordele: Billig montering og materialer, Mange farver, lang garanti, genanvendelig.
Ulemper: Lakken kan falme med tiden, Kondens dryp (Undertag anbefales)

Stråtag

Garanti: ?
Forventet levetid: 40-50 år
Vægt pr. m2: 30 kg. (Tungt tag)
Min. Taghældning: 45 grader.
Pris: Rimeligt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Ikke det dyreste tag. Hyggeligt naturligt udsende.
Ulemper: Forøget brandfare, kræver vedligeholdelse, dyr forsikring.

Eternitplader (Fibercement)

Garanti: 15 år.
Forventet levetid: 30-40 år
Vægt pr. m2: 18 kg. (Let tag)
Min. Taghældning: 14 grader.
Pris: Rimeligt, ca. 120.000 kr. for 100 m2, få et tilbud.
Fordele: Lav vægt, nemt at montere, kan lægges på næsten alle tage.
Ulemper: Revner med tiden.

Eternitskifer (Fibercement)

Garanti: 15 år.
Forventet levetid: 30-40 år
Vægt pr. m2: 19 kg. (Let tag)
Min. Taghældning: 18 grader.
Pris: Rimeligt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Let alternativ til naturskifer.
Ulemper: Svært at montere, kræver vedligeholdelse.

Tagpap

Garanti: 10-15 år.
Forventet levetid: 20-50 år
Vægt pr. m2: 10 kg. i sig selv (Let tag) Tæt på 20 kg. med underlag.
Min. Taghældning: 1,5 – 3 grader. Læs mere om tagpap her
Pris: Dyrt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Kan lægges ved lav hældning og dermed monteres på næsten alle tage.
Ulemper: Tagpap indeholde tjære, der kan brænde.

Plasttag

Garanti: 5-15 år
Forventet levetid: ? år
Vægt pr. m2: ? kg. (Let tag)
Min. Taghældning: 2 grader.
Pris: Rimeligt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Let materiale, nemt at montere, flere farver og profiler.
Ulemper: Kort levetid, bliver mørt med tiden.

Onduline

Garanti: 5 år
Forventet levetid: ? år
Vægt pr. m2: ? kg. (Let tag)
Min. Taghældning: 5 grader.
Pris: Billigt, flere ting spiller ind, få et tilbud.
Fordele: Billig og let montering
Ulemper: Kort holdbarhed i forhold til alternativer, bliver mørt med tiden.

Måltegning 3D hus

Skal du selv montere tag?

Flere tagtyper kan man selv montere, men snakker vi Skifer, Zink, Kobber, Teglsten og Stråtag, skal du alliere dig med en professionel håndværker. Taginfo.dk anbefaler at du får 3 uforpligtende tilbud på din tagopgave hos 3byggetilbud.dk.

Det er nemlig altid en god ide at indsamle et par forskellige tilbud, så du/i får det bedste tilbud. Bedst er ikke nødvendigvis billigst. Det kan også være at taget har mange gode år i sig endnu. Er du i tvivl om taget skal skiftes? Få et gratis tagtjek fra Jydsk Tagteknik, så vil en fagmand vurdere tagets tilstand.

Hvis taget alligevel skal skiftes, så overvej at få monteret solceller eller solvarme samtidig. Solceller er fremtiden, så vi selv kan dække vores eget energibehov.

Tænk på energien når du tænker tagrenovering

Når du fjerner det gamle tag, så skal din tagkonstruktion leve op til de nye isolerings krav, det betyder selvfølgelig en øget udgift her og nu, men på sigt, så sikre det dig en besparelse i forhold til sparet energi udgifter, når mindre varme siver ud fra dit hus. Stop med at fyrer for gråspurvene og spar på dine udgifter.

Det er værd at tænke over hvor meget man kan spare på varmeregningen. Et hus på 140 kvadratmeter, hvor man forbedre isoleringen fra 10 cm. til 30 cm, så sparer du omkring 3000 kr. om året. Med stigende energipriser er det værd at have med i tankerne, hvor lidt der skal til. Få et tilbud på isolering, eller gør det selv med isolering fra en af Denmarks mest populære online byggemarkeder 10-4.dk

Lever du i skygge på første sal, så benyt tagrenoveringen til at få indsat et tagvindue. Luk solens stråler ind og lad sollyset bidrage til opvarmningen. Det kan selvfølgelig blive varmt om sommeren, men det kan solafskærmning hjælpe med. Læs mere om Isolering her.

Hvor finder jeg en håndværker?

Hvorfor nøjes med en håndværker? Lad flere håndværkere komme med hver deres tilbud på dit tag. Det er så her du taber pusten, for hvem gider sidde og bladre en telefonbog igennem? Men det behøver faktisk ikke være så svært, udfyld en enkelt formular og få 3 stk. uforpligtende tilbud. Du kan her efter vælge det bedste tilbud, hvis du har lyst. Du er nemlig ikke forpligtet til noget som helst. Find en lokal håndværker her!

Hvordan får jeg råd til en tagrenovering?

Det billigste er selvfølgelig, hvis du kan hæve pengene på kontoen, alternativt kan du prøve et byggelån i din bank, eller tage et lån i huset. Der kan dog være situationer hvor der er akut hul i taget og banken siger nej. Så må man gribe til andre metoder. Der findes en række steder hvor man kan låne penge uden så mange spørgsmål, typisk er renten lidt højere, men står du og skal bruge penge nu og her, så er det en mulighed, du kan blive nødt til at overveje. Vi har skrevet lidt om emnet her, Lån penge til nyt tag.


Sådan klager du over en håndværker

Man håber selvfølgelig at man har hyret en dygtig håndværker, uden noget ballade, men hvad nu hvis du har været uheldig? Hvordan er sådan en klageproces? Hvilke ankenævn kan du kontakte? Hvor lang er din reklamationsret og hvad med forældelsesfrist?

Hvad med brancheorganisationer og garantiordninger, alt sammen noget, der skulle gøre det hele nemmere. Her under finder du nogle gode råd, før du begynder at klage over din håndværker.

Sådan klager du over en håndværker

Annonce:
Gratis hustjek